Dr. Körmöczi Magdolnára emlékezünk

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Dr. Körmöczi Magdolna főgyógyszerész, a PHOENIX Pharma Zrt. nyugalmazott logisztikai igazgatója, életének 68. évében, 2012. március 4-én, elhunyt. Hamvasztás után, 2012. március 22-én, 13:00 órakor, a szegedi Belvárosi temetőben kísérjük utolsó útjára. A PHOENIX Pharma Zrt. kegyelettel őrzi emlékét és saját halottjának tekinti.

Dr. Körmöczi Magdolna emlékére

Mindannyiunkat  megrázott a szomorú hír, hogy  Magdika 2012. március 4-én váratlanul elhunyt. Tudtuk, hogy nagy baj van a szívével, de reménykedtünk, amikor félévvel ezelőtt sikeres szívműtéten esett át. Hiszen már egészen jól volt, tele volt tervekkel a jövőre, tervezte a költözést Szegedre, szeretett nővére közelébe. Az alattomos és kiszámíthatatlan infarktus azonban azon a szomorú szombat éjszakán elvitte őt.
kormoczi_m


Dr. Körmöczi Magdolna 1943-ban Apátfalván született. Édesapja építésztechnikus, édesanyja tanítónő volt. A szegedi Tömörkény Gimnáziumban érettségizett 1962-ben, majd felvételt nyert a Szegedi Orvostudományi Egyetem Gyógyszerészettudományi Karára.  Az egyetemet 1967-ben végezte el és a Bács-Kiskun Megyei Tanács Gyógyszertári Központjánál, Kecskeméten kezdett dolgozni. Először gyógyszertárban dolgozott, majd 1972-től a központ gyógyszervizsgáló laboratóriumában analitikus gyógyszerész lett, 1974-ben szakfelügyelő gyógyszerésznek nevezték ki. 1972-ben gyógyszerészdoktori címet szerzett.

Kiváló és igényes munkájának elismeréseként, 1975-ben a gyógyszertári központ főgyógyszerésze  lett.

Ebben a beosztásban töltött 16 évet, később rövid ideig  a központ igazgatója is volt. A privatizáció viharos időszakában a cég logisztikai vezetőjeként  sokat tett azért, hogy a gyógyszertári központ - akkor már Calix Gyógyszerellátó Vállalat - a patikák kiválása után, mint gyógyszer-nagykereskedelmi vállalat eredményesen tudjon működni.

A Calix Rt. és a PHOENIX Pharma Rt. integrációja után, 1996-ban a cég logisztikai igazgatója lett.

Duha Gabriellával együtt hárman, közösen építettük fel a PHOENIX Pharma országos telephelyi hálózatát és fejlesztettük fel úgy a cég tevékenységét, hogy a közforgalmú gyógyszertárak területén piacvezetők lettünk. Magdika gondoskodott a raktárakról és a logisztikáról, a kereskedelem hozta a vevőket.

1996-tól 5 év alatt épült fel Fóton az új központi épület, több lépésben fejlesztettük a fóti raktárat, létrehoztuk a győri, zalaegerszegi és szegedi telephelyeket, és végül 2001-ben átadtuk az új polgári telephelyet. Ez a gyorsütemű fejlesztés csak Magdika sok-sok munkájának  és kiemelkedő felkészültségének köszönhetően valósulhatott meg.

Kiváló munkáját és magas szintű kvalitásait ismerte el a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság, amikor 1998-ban az "Év Logisztikai Menedzsere" címet adományozta neki. Ezt a kitüntető címet azok kaphatják meg, akik a logisztikai szakterület művelésében, fejlesztésében kimagasló eredményt érnek el.

2001-ben nyugdíjba ment, de még 5 évig vezette a PHOENIX Ingatlankezelő Rt-t, a cég egyik leányvállalatát.

Szeretettel és odaadással  ápolta nagybeteg férjét, miközben ő is szívbeteg volt.

Egész életében kötelességtudó, munkatársaival és saját magával szemben igényes, következetes ugyanakkor visszafogott és fegyelmezett volt.

Mindenkihez nyíltan, határtalan kedvességgel és bizalommal fordult. Rendkívül jó kapcsolatteremtő készséggel rendelkezett, úgy a szakmai, mint a magánéletben. Igazi gondoskodó, szeretettel teli egyéniség volt. Végtelen segítőkészség jellemezte.
Meglátta az igazi értékeket, a tehetséget. Sok fiatalnak nyújtott segítséget szakmai tudásuk kibontakoztatására, és elindította őket a siker, a karrier útján. Tudott dicsérni, biztatni, önbizalmat adni, a bajban segíteni. Munkatársai sokat tanultak Tőle, felnéztek rá.
Példamutató volt az a tartás és méltóság, ami egész egyéniségét jellemezte.

Emlékét őrzi a  PHOENIX Pharma Zrt. egész raktári és logisztikai rendszere, de a tárgyi dolgoknál sokkal maradandóbb az a kép, ami kollegáinak és munkatársainak szívében és emlékezetében él Róla, a mi szívünkben, akik együtt dolgozhattunk Vele.

A PHOENIX Pharma Zrt. dr. Körmöczi Magdolnát saját halottjának tekintette. Temetése 2012. március 22-én volt Szegeden a Belvárosi temetőben.

 

Isten veled Magdika! Nyugodj békében!

 

Dr. Südy György