Jótékonysági PHOENIX futás

 

Minden egy kívánsággal kezdődött...

A 13 éves szajoli kisfiút, Pétert jelenleg a Heim Pál Gyermekkórházban kezelik daganatos betegséggel. Az állapota és a kezelések miatt sok időt kell otthon, illetve kórházban töltenie. Ilyenkor nélkülöznie kell iskolatársait, barátait. Péter nagyon vágyott egy smart tv-re, hogy azon keresztül egy kicsit részese maradhasson a világnak. Kívánságával a Csodalámpa Alapítványhoz fordult.
Péter

„A Csodalámpa Alapítvány célja életet veszélyeztető betegségben szenvedő 3 és 18 év közötti gyerekek egy-egy saját kívánságának teljesítése. A Csodalámpát támogató cégek munkatársai és magánszemélyek egyfajta jótékonysági mozgalmat indítottak, Csodabogarak néven. A résztvevők, azaz a "Csodabogarak", saját jó közérzetükért és egyúttal a csodalámpás gyerekek javára vesznek részt a különféle nagy futórendezvényeken. Az Alapítvány a Csodabogarak által gyűjtött támogatásból kívánságokat teljesít.”

PHOENIX futás

A PHOENIX Pharma Zrt. munkavállalói pedig úgy döntöttek, hogy közösen megvalósítják Péter álmát. A PHOENIX Futó Nagyköveteinek, Kaló Tamás és Wolfgang Wallisch igazgatók felhívására rengetegen jelentkeztek, hogy szívesen futnának egy jó ügy érdekében. Végül azok, akik bátran vállalták a 7032 méteres táv teljesítését, két csapatot alkottak. Egy maratoni (Kaló Tamás, Wolfgang Wallisch, Berta László, Simon László, Bielik Andrea, Kozsa Kornél) és egy félmaratoni (Keresztes Andrea, Szántó Dóra, Vad András) váltóval indultunk 2015. június 14-én a „22. K&H mozdulj! maraton és félmaratonváltó” rendezvényén. Miközben futóink a hőségriadó ellenére is szembenéztek a kihívással, és hősiesen helytálltak, addig munkatársaink az ország különböző részein összegyűjtötték azt az összeget, ami Péter kívánságának teljesítéséhez kellett. Fantasztikus élmény volt a csapatépítő futás! Csodálatos érzés, ahogy munkavállalóink egy beteg kisfiú álmáért összefogtak!

Vogronics Krisztina

PHOENIX Futás

 

Fotók: Lugosi Péter