Magazin

Facebook oldalunkról ajánljuk #gyumolcsgasztrokalandok - Hideg szederkrémleves

Itt a szeder szezonja, mely végre hozza a kissé fanyar ízű terméseket, melyek ellen legfeljebb a hófehér ruháink emelhetnek kifogást.
Ez a fekete bogyós gyümölcs az egyik legértékesebb antioxidáns-bombánk, kutatások szerint serkenti az agyműködést, véd az öregedéssel járó folyamatoktól. Ráadásul az emésztést is segíti és a benne található vitaminoknak, ásványi anyagoknak köszönhetően nagyban hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez. Alacsony cukortartalmú, így nassolnivalónak sem utolsó, ha épp diétázunk.
Ha jól esne a nyári melegben egy tál hideg, savanykás szederkrémleves, ajánljuk az alábbi verziót, melyet cukor nélkül is elkészíthettek nagyjából 10 perc alatt!

Hideg szederkrémleves

Hozzávalók: 

  • 500 g szeder 
  • 4 dl víz
  • 1 dl tejszín


Opcionális: 

  • reszelt citromhéj, fahéj 
  • ízlés szerinti mennyiségű cukor vagy alternatív édesítő


A szedret kevés cukorral, a vízzel, a fahéjjal és a citromhéjjal beforraljuk. Ha pár perc alatt puhára főtt, turmixoljuk, majd szűrőn átpasszírozzuk, hogy megszabaduljunk a magoktól. A levest ezután csak összefőzzük a hozzáadott tejszínnel, majd hidegen tálaljuk. Tipp: tálaláskor cukrozatlan tejszínhabbal és friss szederrel díszíthetjük!

 

Kép letöltés

674 KB
4 MB