Ha még mindig lázasan keresed az ünnepi menü tökéletes desszertreceptjét, ám egyenlőre nincs meg az igazi, és szívesen fogadsz egy hagyományos karácsonyi süteményektől eltérő receptet, próbáld ki ezt a narancsos sajttortát! A narancs intenzív és friss illatával biztosan rabul ejtesz mindenkit, ráadásul a tél kedvenc gyümölcse, tele C-vitaminnal!
Hozzávalók
A torta aljához:
- 15 dkg darált keksz
- 5 dkg darált dió
- 10 dkg vaj
- 4 dkg cukor
A krémhez:
- 50 dkg mascarpone
- 5 dkg étkezési keményítő
- 2,5 dl tejföl
- 10 dkg cukor
- 3 db tojás
- 1 db narancs (kezeletlen héjú)
A tetejére:
- 4 db narancs
- 1 evőkanál zselatin
Így készítsd el!
Keverd össze a darált kekszet, a diót, a cukrot és az olvasztott vajat, majd nyomkodd egy tortaforma aljába. Habverővel dolgozd össze a cukrot, a mascarponét, az étkezési keményítőt, a tejfölt, a narancs héját és a tojásokat. Egyengesd el a kekszes morzsán, majd az így elkészült tortát rakd egy nagyobb tepsibe és önts köré vizet. Előmelegített, 120 fokos sütőben süsd 50 percig. A zselatint oldd fel vízben, facsard bele a narancsok levét, kis gyümölcsdarabokat is rakhatsz bele. Öntsd a zselatint a torta tetejére, és 30 percre tedd vissza a sütőbe.
Ne várj sokáig a kóstolással! ☺️