Magazin

Facebook oldalunkról ajánljuk #gyumolcsgasztrokalandok - Narancsos sajttorta

Ha még mindig lázasan keresed az ünnepi menü tökéletes desszertreceptjét, ám egyenlőre nincs meg az igazi, és szívesen fogadsz egy hagyományos karácsonyi süteményektől eltérő receptet, próbáld ki ezt a narancsos sajttortát! A narancs intenzív és friss illatával biztosan rabul ejtesz mindenkit, ráadásul a tél kedvenc gyümölcse, tele C-vitaminnal! 

Hozzávalók 

A torta aljához:

  • 15 dkg darált keksz
  • 5 dkg darált dió
  • 10 dkg vaj
  • 4 dkg cukor


A krémhez:

  • 50 dkg mascarpone
  • 5 dkg étkezési keményítő
  • 2,5 dl tejföl
  • 10 dkg cukor
  • 3 db tojás
  • 1 db narancs (kezeletlen héjú)


A tetejére:

  • 4 db narancs
  • 1 evőkanál zselatin

Így készítsd el!
Keverd össze a darált kekszet, a diót, a cukrot és az olvasztott vajat, majd nyomkodd egy tortaforma aljába. Habverővel dolgozd össze a cukrot, a mascarponét, az étkezési keményítőt, a tejfölt, a narancs héját és a tojásokat. Egyengesd el a kekszes morzsán, majd az így elkészült tortát rakd egy nagyobb tepsibe és önts köré vizet. Előmelegített, 120 fokos sütőben süsd 50 percig. A zselatint oldd fel vízben, facsard bele a narancsok levét, kis gyümölcsdarabokat is rakhatsz bele. Öntsd a zselatint a torta tetejére, és 30 percre tedd vissza a sütőbe.

Ne várj sokáig a kóstolással! ☺️

 

Kép letöltés

869 KB